Skip to main content

Οι διορισμοί κολλητών από την κυβέρνηση και η χαιρεκακία για το Mega

Οι διορισμοί κολλητών από την κυβέρνηση, ο ανεκδιήγητος Κοτζιάς και οι ανόητοι που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις εξελίξεις στο Mega.

Φαίνεται πως το μόνο πράγμα που δουλεύει χωρίς προβλήματα σ' αυτόν τον τόπο, είναι οι διορισμοί των κολλητών της κυβέρνησης. Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά, έκοψαν αιφνιδιαστικά την παροχή νερού που προοριζόταν για χρήση από το στρατιωτικό προσωπικό.

Το ένοπλο προσωπικό που υποστηρίζει τον καταυλισμό, είναι χωρίς παροχή νερού και χωρίς ουσιαστικά αποχέτευση στις τουαλέτες. Λέγεται, πως ο εργολάβος από λάθος (;) συνέδεσε τους οικίσκους των στρατιωτικών, αντί με τους σωλήνες της ΕΥΔΑΠ, με σωλήνες παρακείμενης επιχείρησης, «κλέβοντας» νερό από αυτήν.

Δεν καταλαβαίνει τίποτε η κυβέρνηση, προκειμένου να μη στενοχωρήσει τους δικούς της. Αποφάσισε, ότι όσοι προσλήφθηκαν με πλαστούς τίτλους σπουδών, αντί να απολυθούν, αντί να κινήσει ποινική διαδικασία εναντίον τους, αντί να ζητήσει πίσω όλα τα χρήματα που πήραν εξαπατώντας το δημόσιο, θα εξεταστούν λέει, μήπως και μπορέσουν να πάρουν γνήσιο πιστοποιητικό, παραμένοντας στο δημόσιο, παρότι απατεώνες.

Μένεις με ανοικτό το στόμα! Είναι αδιανόητη τέτοια απόφαση, που ούτε σερβιτόρος-σύμβουλος Στρατηγικής θα την έπαιρνε. Να μας εξηγήσει η κυβέρνηση το σκεπτικό, όχι με τα συνήθη παραπλανητικά ωραιολογήματα στα οποία ειδικεύεται, για να μας πείσει ότι όλη η ιστορία δεν γίνεται για να βολέψει κάποιους δικούς της. Δεν λέω ότι πρέπει να ντραπεί αυτός που το αποφάσισε, επειδή είναι σίγουρο πως δεν ντρέπεται. Όπως και οι «προοδευτικοί» που παριστάνουν τον δημοκράτη δεν ενοχλούνται από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Με βάση αλβανικό δημοσίευμα προκύπτει πως ένα μεγάλο κτήμα Βορειοηπειρώτη, έχει παραχωρηθεί σε δύο συγγενείς ενός γενικού υποδιευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας, σε έναν γνωστό στην τοπική κοινότητα δικηγόρο, σε έναν πρώην αρχηγό της Αστυνομίας και σε έναν μεγάλο επιχειρηματία στα Τίρανα. Όλοι, προσκείμενοι στο δικτατορικό καθεστώς του Έντι Ράμα.

Και ο ανεκδιήγητος Κοτζιάς θα επισκεφθεί σε λίγες μέρες τα Τίρανα κομίζοντας προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη, σε ποιον;

Υπάρχουν κάποιοι ανόητοι που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους στο διαδίκτυο, που κλείνει το Mega, επειδή οι κυβερνητικοί αριστεριστές τούς έπεισαν ότι κλείνει το «κανάλι της διαπλοκής». Δεν σκέφτηκαν οι ανεγκέφαλοι, ότι αφενός η διαπλοκή έχει ένα εκατομμύριο τρόπους για να συνεχίσει το έργο της -και το συνεχίζει ανενόχλητη-, αφετέρου δε εκείνο που μπορεί να συμβεί είναι να χάσουν άμεσα την δουλειά τους 700 άνθρωποι, και άλλοι πολλοί (διαφημιστές, εξωτερικοί παραγωγοί, με ηθοποιούς, τεχνικούς…).

Στο Κοσσυφοπέδιο έχουν στήσει γλυπτό του Μπιλ Κλίντον (χωρίς την Λεβίνσκι), για να τον τιμήσουν που βομβάρδιζε αμάχους Σέρβους, και ετοιμάζεται τώρα κι ένα γλυπτό της Χίλαρι Κλίντον για την κεντρική πλατεία των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία, σε ένδειξη τμής και γι’ αυτήν για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την προσφορά της στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Υπήρξε οργισμένη επίπληξη της Μόσχας στον Αμερικανό πρέσβη, για την πτήση αμερικανικού αεροπλάνου, κοντά στα όριά της στον Ειρηνικό, με «σιωπή ασυρμάτου» που λένε. Εκείνο που κάνει την είδηση σημαντική, είναι ότι η επίπληξη δεν ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε η Ρωσία το συμβάν. Αγριεύουν τα πράγματα.