Skip to main content

Η επιμονή Μηταφίδη για Μαδούρο και ο νικητής του Survivor

Τα παιχνίδια των Τούρκων με το αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα, το Δημόσιο που διογκώνεται, η εκλογική πελατεία και η «πρώτη φορά Αριστερά».

Την ίδια στιγμή που η Άγκυρα δεν επέτρεψε σε πολωνικό αεροπλάνο να πετάξει από την Αττάλεια στην Κύπρο (και πήγε πρώτα στην Ρόδο και από εκεί στο νησί), διαμαρτύρονται επειδή το κράτος της Κύπρου δεν νομιμοποιεί το παράνομο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα.

Μια αποστολή παιδιών μουσουλμάνων από την Σερβία, αντί να κατευθυνθεί στην Τουρκία και από εκεί να πετάξει για τα Κατεχόμενα, οι Τούρκοι προφανώς για να δημιουργήσουν πρόβλημα, έστειλαν πρώτα την αποστολή να προσγειωθεί στην Λάρνακα, από όπου φυσικά δεν μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος στα Κατεχόμενα, και η αποστολή γύρισε πίσω, από όπου θα φτάσει στον προορισμό της μέσω Τουρκίας.

Εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που δημιούργησαν οι Τούρκοι και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT έγραψε: «Οι Ρωμιοί απέλασαν παιδιά από τη Σερβία που ήθελαν να μεταβούν στην Β. Κύπρο. Δίχως όρια οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωμαίικης Διοίκησης Νότιας Κύπρου, εις βάρος των Τουρκοκυπρίων».

Και σπαραξικάρδια αναφορά από τον Τ/κ "υπουργό" Παιδείας: «Μας στεναχώρησε πολύ η συμπεριφορά αυτή. Όχι μόνο δεν πήραν μέρος σε μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί σε ατμόσφαιρα χαράς και ευτυχίας κατά το οποίο τα παιδιά θα προβάλλουν λαϊκούς χορούς από τον τόπο τους και που θα ενισχυθεί η φιλία και αδελφοσύνη μεταξύ των παιδιών, αλλά απέλασαν τα παιδιά αυτά σαν να διέπραξαν έγκλημα, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Μηταφίδης επιμένει: «Ο Μαδούρο δεν είναι δικτάτορας, είναι εκλεγμένος, όπως και η κυβέρνησή του». Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι σήμερα δεν υπάρχει στη Βενεζουέλα "δημοκρατία δυτικού τύπου". Και ο Χίτλερ με εκλογές ανέβηκε στην εξουσία Τριαντάφυλλε. Εκλεγμένος ήταν και ο Μεταξάς (με 241 ψήφους των βασιλοφρόνων και των βενιζελικών). Το ίδιο και ο Ερντογάν. Ούτε αυτοί είχαν δημοκρατία δυτικού Τύπου. Λοιπόν; Θα τους χειροκροτήσεις;

Μήπως πρέπει να κρίνουμε τον ηγέτη από το αποτέλεσμα της διακυβέρνησής του και όχι από τι δηλώνει; Και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι αριστερό κόμμα και έχει φιλολαϊκές ευαισθησίες, αλλά δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα -ούτε στις πάμπολλες δικτατορίες που γνώρισε- άλλη κυβέρνηση, που να πήρε τόσο αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Παίζουν, λέει στοιχήματα, ποιος θα είναι νικητής στο Survivor. Μα έχουν αμφιβολία; Αφού υπάρχει Κύπριος ανάμεσά τους, ποιος άλλος μπορεί να είναι νικητής. Μια φορά που έχασε, ήταν γιατί πέτυχε απέναντι έναν Πόντιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύει την εκλογική πελατεία και ο λαός πληρώνει τον λογαριασμό μέσω της ΔΕΗ. Περίπατο πήγαν όλες οι προτροπές της τελευταίας 7ετίας για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και ιδιαίτερα των παρασιτικών υπηρεσιών του. Απεναντίας, το Δημόσιο διογκώνεται, χωρίς κατ’ ελάχιστα, να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του.

Το κυρίαρχο στις προσλήψεις είναι η αναξιοκρατική επιλογή. Πρώτα το ρουσφέτι του διορισμού, και μετά ψάχνουμε τι δουλειά θα κάνει. Και η λύση είναι απλή. Μια ακόμη σφραγίδα σε ένα επιπλέον έγγραφο άχρηστο. Όσο για το ΑΣΕΠ…

Και το χειρότερο. Όλα σχεδόν τα κόμματα που κυβέρνησαν, ήσαν μαυρογυαλούρικα. Κρατούσαν όμως βρε αδελφέ και τα προσχήματα. Η «πρώτη φορά Αριστερά», πεντάρα δεν δίνει. Η πελατεία νάναι καλά.