Skip to main content

Διαρροές από Μαξίμου για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Στο προσκήνιο προσπαθεί να επαναφέρει το Μαξίμου το ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.

Το ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο, μέσα στο επόμενο 48ωρο, όπως πληροφορούμαστε, θα επιχειρήσει και πάλι να«ανεβάσει», μέσω διαρροών στον Τύπο αλλά και μέσω σχετικών δηλώσεων, το ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα. Πρόκειται για μια παλιά προοπτική, η οποία φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο.

Για την ακρίβεια, όπως λέγεται θα «πατήσει» πάνω στη διαφωνία που εκφράσθηκε, μεταξύ των εκπροσώπων του Ταμείου και της Κομισιόν, για το θέμα του ελληνικού χρέους, στο συνέδριο του Economist. Εκεί ως γνωστόν διασταυρώθηκαν τα ξίφη, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το οποίο έγινε ήταν να επαναληφθούν οι γνωστές και από το πρόσφατο παρελθόν απόψεις αναφορικά με το θέμα.

Ωστόσο, πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση, μας ξεκαθάρισαν ότι τέτοιο ενδεχόμενο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, δεν υπάρχει. Αν ποτέ τεθεί, αυτό θα γίνει – το νωρίτερο – στις αρχές του 2017, αλλά και πάλι υπό πολλές προυποθέσεις και όρους, που μάλλον θα είναι δύσκολο να έχουν εκπληρωθεί έως τότε. Συνεπώς, η όλη ιστορία, σε αυτή τη φάση, δεν θα εξυπηρετεί τίποτα άλλο, παρά πολιτικές σκοπιμότητες και τίποτα περισσότερο.