Skip to main content

Η «αριστερή» Εγνατία και ο νέος υποψήφιος με το Ποτάμι στη Θεσσαλονίκη

Η «αριστερή» Εγνατία, ποιος ακούγεται για υποψήφιος με το Ποτάμι στην Α' Θεσσαλονίκης και η εκτίμηση για διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

-Στη Θεσσαλονίκη αποκτήσαμε δρόμο της Αριστεράς και είναι η οδός Εγνατία. Μόλις 400 μέτρα χωρίζουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας πλέον. Από το κτίριο της Εγνατίας 76, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννα Γαϊτάνη και Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου μετέφεραν τα πράγματά τους προχτές στο κτίριο της Εγνατίας 79. Από αύριο λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς. Στον ίδιο δρόμο και τα γραφεία του ΚΚΕ, επί της Εγνατίας 89, μόλις 110 μέτρα από τα γραφεία της ΛΑΕ. Οι αποστάσεις δεν αντιπροσωπεύουν ιδεολογικές διαφορές.

-Μαθαίνω ότι συζητείται η πιθανότητα να είναι στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού ο Στέφανος Τσιτσόπουλος. Διευθυντής του περιοδικού Soul, ανταποκριτής της Athens Voice στη Θεσσαλονίκη και μουσικός παραγωγός στον Imagine 89,7 ο πολυπράγμων Στέφανος Τσιτσόπουλος θα δοκιμάσει την τύχη του και στον πολιτικό στίβο; Περιμένουμε να το μάθουμε στην αυριανή εκδήλωση στη Νέα Παραλία, παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

-Διψήφιο περιμένει να είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Και αφού η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ήρθε στην εκδήλωση της Τεχνόπολης την Παρασκευή τηρώντας την… ώρα ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να μας ανακοινώσει ότι την ερχόμενη Τρίτη ψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2016. Γιατί είναι σημαντικό; Μα μόλις πέντε δήμοι σε όλη τη χώρα ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες μέσα στον Αύγουστο και επιπλέον έκαναν και ευρύτατη διαβούλευση. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι 15,5 εκ. ευρώ και κατά 95% χρηματοδοτείται από το δημοτικό ταμείο. Με τα έργα του ΕΣΠΑ παγωμένα, το ΣΕΣ να μην έχει ξεκινήσει και το ΠΔΕ ανύπαρκτο, ο δήμος Νεάπολης Συκεών έχει γίνει το «χρυσό δισκοπότηρο» των εργολάβων. Είναι καλοπληρωτής, δεν έχει χρέη και διαθέτει δημοτικό ταμείο 25 εκ. ευρώ. Η χρηστή διαχείριση, η διαφάνεια και το κυνήγι είσπραξης και του τελευταίου ευρώ, με συμμάζεμα των εξόδων επιβραβεύεται με εκπτώσεις στους διαγωνισμούς 40% - 60%, λέει ο κ. Δανιηλίδης.

-Το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κτήριο γαμήλιων εκδηλώσεων; Αυτό πήρε το αυτί και το μάτι μας. «Γάμος στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη» έγραφαν τουρκικές εφημερίδες (για παράδειγμα η Χουριέτ) διαφημίζοντας γάμους είτε στους κήπους του προξενείου, είτε εντός του κτιρίου. Μάθαμε ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο Μουζενίδη (έχει γραφείο στη Σμύρνη) οργανώνει δυο φορές την εβδομάδα με τις πτήσεις Σμύρνης – Θεσσαλονίκης τις γαμήλιες εκδηλώσεις στο τουρκικό προξενείο. Και προσοχή… για τους Τούρκους γάμος είναι η δεξίωση στην ουσία. Τώρα πώς δίνεται άδεια για δεξιώσεις σε ένα χώρο που αστυνομεύεται τόσο σχολαστικά και πως μετατρέπεται ένας διπλωματικός χώρος σε αίθουσα γαμήλιων τελετών δεν είμαστε εμείς σε θέση να απαντήσουμε…
 
Ο Βόρειος