Skip to main content

Οι οκτώ πραξικοπηματίες έδειξαν την άθλια κατάσταση στη Θράκη

Η λιποταξία οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ήταν αυτή που έφερε στην επικαιρότητα τη Θράκη και όχι οι παρανομίες εγκάθετων του τουρκικού Προξενείου.

Η Θράκη εδέησε να γίνει πρώτο θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όχι για να ανακοινωθούν μέτρα επανελλήνισης της περιοχής, ούτε για να κινηθεί η δικαιοσύνη στις παρανομίες που συνεχώς και από πολλούς εγκάθετους του τουρκικού Προξενείου διαπράττονται, ούτε για να συνειδητοποιήσει το ευρύ κοινό ποιες αθλιότητες ανέχεται η ελληνική πολιτεία εις βάρος της κρατικής μας υπόστασης και του ελληνικού λαού.

Η λιποταξία οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ήταν αυτή που έφερε στην επικαιρότητα την Θράκη. Και τα όσα παρόμοια συνέβησαν κατά τις τελευταίες ημέρες, κατέδειξαν ότι τα πράγματα είναι σοβαρότερα και από αυτά που κατά καιρούς περιγράφω.

Πριν όμως από τα τελευταία γεγονότα, συνέβησαν άλλα που πρόσβαλαν και την ελληνική σημαία, και τον ελληνικό στρατό, και τα οποία επίσης πέρασαν «στα ψιλά». Κατά την κηδεία Πομάκου στρατιώτη, που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής στην Καβάλα, και ενώ στο σπίτι του νεκρού την ώρα που ο νόμιμος Μουφτής κ. Σινίκογλου έψαλε τη νεκρώσιμη ακολουθία, παρουσία Στρατηγού που εκπροσωπούσε τον ελληνικό στρατό, εισέβαλαν ο ψευτομουφτής Ξάνθης, Μετέ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενοι από γνωστούς παράγοντες του τουρκικού Προξενείου. Και απαίτησαν να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί τον νεκρό στα νεκροταφεία.

Έσπρωξαν και έδιωξαν τον νόμιμο Μουφτή Ξάνθης και πήραν αυτοί το φέρετρο συνοδεία τουρκικών καναλιών και ΜΜΕ, το μετέφεραν στο Νεκροταφείο της Γλαύκης, όπου τελικά παρενέβη και πάλι ο Στρατός προκειμένου να αποδοθούν από το στρατιωτικό άγημα οι απαιτούμενες στρατιωτικές τιμές στο νεκρό. Έχουν καταστεί τόσο επικίνδυνοι, ώστε αρθρογράφος της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Μιλλέτ της Ξάνθης, καλεί σε… τζιχάντ -ιερό πόλεμο- κατά της Ελλάδας!

Ο φανατικός αυτός τουρκοπράκτορας έκανε λόγο για «ανάγκη υπεράσπισης στα πομακοχώρια Ξάνθης», λόγω παρουσίας εκεί του ελληνικού Στρατού. Αναφέρει συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το πραγματικό ΤΖΙΧΑΝΤ δεν είναι αυτό που κάνει το ΙΣΙΣ αλλά είναι η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ απέναντι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας»!

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε μια άκρως προκλητική ανάρτηση για γενικό ξεσηκωμό των μουσουλμάνων της Θράκης, στην ιστοσελίδα στο facebook του Συνδέσμου Οπαδών της Γαλατασαράι στη Δυτική Θράκη! Με το κείμενο καλούνταν οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματά τους, που κατά την άποψη των συντακτών καταπατούνται. Αναγγέλθηκε και η πραγματοποίηση μεγάλης διαδήλωσης στις 24 Ιουλίου.

Η ανάρτηση, που ξεκινά με την παρότρυνση «Εεεεε, Τούρκε της Δυτικής Θράκης, είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς, είναι καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου», στη συνέχεια κατέβηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις των χριστιανών Ελλήνων, και με την μεσολάβηση του αποτυχόντος πραξικοπήματος, και αναβλήθηκε η διαδήλωση.

Η δε συμπεριφορά τουρκοπρακτόρων, υπό το κάλυμμα των «δικηγόρων» και εγκάθετων του τουρκικού Προξενείου κατά την διεξαγωγή της δίκης των οκτώ Τούρκων λιποτακτών, ήταν αχαρακτήριστη. Λες και έχουν ασυλία όλοι αυτοί, ή είναι επικυρίαρχοι σε προτεκτοράτο και δεν δίνουν σημασία στις Αρχές. Η πολύχρονη ατιμωρησία, που κατάντησε ασυλία, τους έχει αποθρασύνει πλήρως. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους κατηγορουμένους «θα δείτε τι θα πάθετε όταν επιστρέψετε στην Τουρκία». Φαίνεται πως κάποιοι τους διαβεβαίωσαν ότι η έκδοσή τους έχει αποφασιστεί (Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως το υποσχέθηκε ο Ν. Κοτζιάς).

Και εχθές, έρχεται άλλη ανησυχητική πληροφορία. Ότι διαπιστώνεται ροή από την Τουρκία (φυγάδων;) προς τις μειονοτικές περιοχές και σημαντική αύξηση της κίνησης οχημάτων με τουρκικές πινακίδες, όχι από την Εγνατία, αλλά από το επαρχιακό δίκτυο.

Τι στην ευχή, πρέπει να συμβεί άλλο -μέσα σε μια εβδομάδα- ώστε να αφυπνισθούν επί τέλους οι παριστάνοντες τον αρμόδιο στην κυβέρνηση; Τον δε ασύδοτο βουλευτή του, έχει σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να τον επαναφέρει στην τάξη; Ή φοβάται μήπως τα 153 κουκιά γίνουν λιγότερα, και τον αφήνει ανεξέλεγκτο, αφού το κόμμα και η βουλευτική έδρα είναι πάνω από την Πατρίδα;