Skip to main content

ΓΣΕΕ: Το υπουργείο Παιδείας ξεπλένει τις παρανομίες του ΕΟΠΠΕΠ

Επίθεση εναντίον του υπουργείου Παιδείας και του υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη εξαπολύει η ΓΣΕΕ με αφορμή τον νέο κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ.

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πέρασε το υπουργείο Παιδείας.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία «τα τεκταινόμενα στον ΕΟΠΠΕΠ, με αποκορύφωμα την υπογραφή παράτυπου Κανονισμού Λειτουργίας. Δυστυχώς, η τροπολογία που κατέθεσε προχθές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τον ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί κυνική ομολογία των παρανομιών στις οποίες έχει υποπέσει για τον Οργανισμό, τις οποίες όχι μόνο επιχειρεί να θεραπεύσει, αλλά τις καθαγιάζει!»

Το Υπουργείο Παιδείας – και κατά κύριο λόγο ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης –επιχειρούν, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, να νομιμοποιήσουν:

1. την έκδοση και υπογραφή Κανονισμού Λειτουργίας που περιέχει εργασιακά ζητήματα (άρα αποτελεί ταυτόχρονα Κανονισμό Εργασίας και χρειάζεται υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργού) μόνο με υπογραφή του Υπουργού Παιδείας,

2. την προδήλως αντισυνταγματική και παράνομη νομιμοποίηση και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα σειράς παράνομων αποφάσεων του Οργανισμού.

Μάλιστα, η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για προσπάθεια να απαλλαγεί ο ΕΟΠΠΕΠ από το δημόσιο έλεγχο και να μεταβεί σε ένα απολυταρχικό καθεστώς αδιαφάνειας. Η ΓΣΕΕ, ως όφειλε, ζήτησε τη διενέργεια διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά έναν από τους πλέον κομβικούς θεσμούς της Πολιτείας για το χώρο της Παιδείας και της Εργασίας.

Τέλος, συμπληρώνει ότι η υπογραφή μιας τέτοιας τροπολογίας και μάλιστα από τις πολιτικές δυνάμεις που καταδίκαζαν απερίφραστα τις φωτογραφικές τακτοποιήσεις «ημετέρων» και το «ξέπλυμα» ανομιών μέσω νομοθετημάτων αποτελεί ένδειξη ακραίου καθεστωτικού παλαιοκομματισμού και ζητά την άμεση απόσυρσή της για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.