Skip to main content

Πιτσιλής: Αυστηροί στους παραβάτες, αρωγοί στις υγιείς επιχειρήσεις

Στόχος είναι μην σπαταλούνται ανθρώπινοι πόροι και να είμαστε αποτελεσματικοί στην πάταξη της φοροδιαφυγής, τονίζει ο ΓΓΔΕ.

Η φορολογική διοίκηση είναι παρούσα, τονίζει ο γενικός γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Σκοπός μας είναι να μην σπαταλούνται ανθρώπινοι πόροι και να είμαστε αποτελεσματικοί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τελικά να εισπράττονται έσοδα από τους ελέγχους», τονίζει.

«Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με συνέπεια το πλαίσιο των διατάξεων για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων» επισημαίνει, αναφερόμενος στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της φορολογικής και ασφαλιστικής παραβατικότητας.

«Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε με τέτοια έκταση και με τέτοια διασπορά και με στόχευση τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι τα μικροποσά» συνεχίζει στο ίδιο ύφος.

«Είμαστε εδώ και δεν θα αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται, όπως γίνονταν» υπογραμμίζει, χαιρετίζοντας τη συνεργασία των διωκτικών και ελεγκτικών αρχών.

Απευθυνόμενος σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις, ο κ. Πιτσιλής δηλώνει πως «ό,τι νομίζουμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης, το πληρώνουμε διπλό και τρίδιπλο με άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις». «Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους όσους ασχολούνται με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να καταλάβουν την αξία της συμμόρφωσης και της εφαρμογής του νόμου» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, η ισονομία και ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός που θα επιτρέψει την ανάπτυξη με δίκαιους όρους τη χώρα.

«Η έννοια μας είναι να λειτουργούμε με ισονομία και δικαιοσύνη» επισημαίνει και καταλήγει: «Να είμαστε αυστηροί στην παραβατικότητα, αλλά να είμαστε και αρωγοί στην υγιή επιχειρηματική προσπάθεια».