Skip to main content

Γεννηματά: Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός

«Το μοναδικό σχέδιο κατά της χώρας είναι η χωρίς σχέδιο διακυβέρνηση του κ.Τσίπρα», δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με αιχμή τις πυρκαγιές και τα σενάρια περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας.

«Κάποιοι είναι τόσο αδίστακτοι ώστε επικαλούνται "σχέδιο κατά της χώρας" για να συγκαλύψουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις φωτιές και για να συσκοτίσουν τις ευθύνες ενός τουρίστα πρωθυπουργού που σε ώρες εκτάκτου ανάγκης αποφάσισε να συνεχίσει τις διακοπές του σε άγνωστο κρησφύγετο» δηλώνει με συνέντευξή της στη Real News.

Όπως σημειώνει, «το μοναδικό σχέδιο κατά της χώρας είναι η χωρίς σχέδιο διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που όσο παραμένει στην εξουσία προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη». Η κ. Γεννηματά σημειώνει πως στο παρελθόν οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία καθώς υπήρχε βούληση, οργάνωση και αίσθημα ευθύνης για να εφαρμοστεί.

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προγραμματικό διάλογο απαντά: «Εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική και αυτό θα ακολουθήσουμε μέχρι τέλους. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός. Το πραγματικό δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας. Τόσο βολικό που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει! Με την πολιτική του ανέστησε τη δεξιά και υπήρξε στρατηγική του επιλογή –από όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση– να συγκαλύψει συνειδητά τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης του 2004- 2009. Η Νέα Δημοκρατία δικαίως θα συμπεριλάβει ιστορικά τον κ. Τσίπρα ως μέγα χορηγό της».
Για τις  προτάσεις της Κεντροαριστεράς, η κ. Γεννηματά τονίζει πως η προοδευτική παράταξη ποτέ δεν διστάζει να βγαίνει μπροστά, να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να καλεί και τις άλλες παρατάξεις να αναλάβουν τις δικές τους.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απαντά: «Γιατί θεωρείτε δεδομένη τη σειρά εκλογής των κομμάτων; Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει υπερβάσεις και να διαψεύδει τις προβλέψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε ελεύθερη πτώση. Η Νέα Δημοκρατία έχει δημοκοπικό προβάδισμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν πείθει ούτε τον τρισυπόστατο εαυτό της. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει διαρκώς έδαφος. Επομένως, η επανάληψη του Μαΐου 2012 όταν τρία κόμματα βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρώτη θέση είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις».