Skip to main content

Γαστρονομικές καινοτομίες και Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο Sani Gourmet 2016

Από 20 έως τις 24 Μαΐου εννέα νέοι chef, με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους εξέπληξαν με την καινοτομία και την εφευρετικότητά τους.

Εννέα νέοι chef, με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους έθεσαν τα ιδιαίτερα μενού τους στην κρίση των επισκεπτών του Sani Gourmet 2016, καλώντας τους να συμμετάσχουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου.

Το Sani Gourmet Festival, ο λαμπερός γαστρονομικός θεσμός, φέτος ήταν αφιερωμένος στα νέα ταλέντα του χώρου. Από 20 έως τις 24 Μαΐου, οι πρόσφατα βραβευμένοι με αστέρι Michelin Chefs και τα ανερχόμενα ονόματα από τη Δυτική Ευρώπη και τις μεσογειακές χώρες, εξέπληξαν με την καινοτομία και την εφευρετικότητά τους.

Ο Mauricio Giovanini με τις αργεντίνικες ρίζες και πεδίο δράσης την Ισπανία, ο Γερμανός Jan Hoffmann, ο Αυστριακός Klemens Schraml, οι Ιταλοί Oliver Piras και Alessandra del Favero, ο Yorick Tièche από τη Γαλλία, ο Stephen Toman από τη Βόρεια Ιρλανδία και οι δικοί μας, Σωτήρης Κοντιζάς και Αλέξανδρος Τσιοτίνης, καθένας χωριστά κατέθεσαν τις εμπνεύσεις τους, με έμφαση στην κουζίνα που τους εμπνέει και τους οδηγεί σε ένα λαμπρό μέλλον.

Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης ήταν το μεγάλο μεσημεριανό πάρτι στο ανακαινισμένο Katsu την Κυριακή 22 Μαΐου, στο οποίο οι εν λόγω chef ετοίμασαν ένα συναρπαστικό μενού finger food, με γευστικό επίκεντρο τη Μεσόγειο.

Στο Sani Gourmet Festival βρέθηκαν για 6η συνεχή χρονιά και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τα αγαπημένα της brands. Στο πάρτι της Κυριακής τους εκλεκτούς καλεσμένους και φίλους της υψηλής γαστρονομίας περίμενε μία απολαυστική έκπληξη στην υποδοχή, που δεν ήταν άλλη από την πιο δροσερή καλοκαιρινή απόλαυση, το STRONGBOW Gold Apple & Red Berries σερβιρισμένα με πάγο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το cider STRONGBOW (Gold Apple & Red Berries) και η Amstel Radler Guarana ανέλαβαν να χαρίσουν στους παρευρισκόμενος μια ευχάριστη και δροσερή έκπληξη, «καλωσορίζοντάς τους» στa γεύματα του Sani Gourmet.  

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα εννιά πρωτότυπα μενού, τα οποία συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, συνδυάστηκαν ιδανικά, με μπίρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Οι  ΒΙΟΣ 5, Affligem Blonde & Double, Alfa Weiss, και Fischer Pilsner, ανέδειξαν τη δυνατότητα της μπίρας να συνοδεύει ιδανικά επιλογές διάσημων chef.

Σταύρος Ανδρεάδης, Νίκη και Τάσος Ανδρεάδη

Ο Γιάννης Κατσουγκρής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με τη Γεωργία Δώδου