Skip to main content

Φλαμπουράρης: Κάποιες φορές αλλάζεις θέσεις για να μην αλλάξεις αξίες

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες». Αυτό τονίζει σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και προσθέτει ότι το κυβερνόν κόμμα πρέπει «να ενισχυθεί πολλαπλώς» μέσα από το συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το «νέο ρόλο του: την κοινωνική γείωση της κυβερνητικής πολιτικής».

Εξάλλου, ο κ. Φλαμπουράρης απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» και ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και για τη δεύτερη δόση και για τη διευθέτηση του χρέους. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν, αλλά με αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας και ότι με ξεπούλημά της και χαρακτηρίζει «καθημερινό στοίχημα» την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Ακόμη, σχετικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της πολιτικής λιτότητας είναι σαφής και ότι όποιος στοιχίζεται έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια είναι σύμμαχος και σημειώνει ότι ο Αλ. Τσίπρας καλεί τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «να μετατοπιστούν αριστερά, αίροντας τη στήριξή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ώστε η μετατόπισή τους, συναρτώμενη με τις κοινωνικές διεργασίες, να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», σημειώνει.

Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης απαντώντας σε ερώτηση για τη φημολογία σχετικά με την πρόσφατη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, αναφέρει: «Η Αριστερά έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την ελευθερία της γνώμης και την ελευθεροτυπία. Η Δικαιοσύνη καλείται και στην περίπτωσή μας (σ.σ. τραγωδία στην Αίγινα) να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Αντίστοιχα, υποχρέωση του πολιτικού συστήματος είναι να προστατεύσει την ποιότητα του δημόσιου λόγου».