Skip to main content

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Ο κ. Ντάισελμπλουμ πλέον δεν μας εκπροσωπεί

Τα λόγια του ήταν προσβλητικά τόσο για τις νότιες όσο και για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τις γυναίκες και τους άντρες, αναφέρουν.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ πλέον δεν μας εκπροσωπεί», τονίζουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με αφορμή τις δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη, προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τηρεί αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 20 Μαρτίου του 2017. Τα λόγια του υπό καμία έννοια δεν εκπροσωπούν το όραμα της πολιτικής μας οικογένειας και τον τρόπο με τον οποίο δίνουμε αξία στους ανθρώπους και στο ευρωπαϊκό σχέδιο για το οποίο μαχόμαστε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεβ, δηλώνει τα εξής: «Με μία φράση ο Γ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να προσβάλει και να υποβαθμίσει τόσους ανθρώπους και να σπείρει τη διχόνοια. Τα λόγια του ήταν προσβλητικά τόσο για τις νότιες, όσο και για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τις γυναίκες και τους άντρες. Τα σχόλια του κ. Ντάισελμλουμ είναι απαράδεκτα, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Λίγες μόνο ημέρες πριν την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, είναι ντροπή για έναν εκπρόσωπο της πολιτικής μας οικογένειας να αντιτίθεται στην ουσία των αξιών της Ένωσής μας, στο σεβασμό και την αλληλεγγύη, που είναι η βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου. H αλληλεγγύη, η ισότητα και η μη διάκριση αποτελούν θεμελιώδεις ιστορικές αξίες της σοσιαλδημοκρατικής μας οικογένειας και θα συνεχίσουν να είναι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια» (δείτε αναλυτικότερα εδώ).