Skip to main content

ΕΒΕΘ: Ενημέρωση επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Στην επιτυχία του εγχειρήματος μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τα Επιμελητήρια, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δ. Μπακατσέλος

Όλα τα «βήματα» για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στα βασικά σημεία του σχετικού νόμου, του Ν.4469/2017, αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ενώ η κ. Αρετή Σισμανίδου, στέλεχος του Νομικού Τμήματος της Ειδικής Γραμματείας, ανέλυσε κατ΄ άρθρο το Νόμο, ο οποίος αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους που, όμως, προς το παρόν εμφανίζονται επιφυλακτικές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.  

«Υπάρχει ένας δισταγμός από τους επιχειρηματίες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, που όμως μπορεί να ξεπεραστεί αν η Πολιτεία προχωρήσει στις αναγκαίες προσαρμογές. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για να μη χαθούν κι άλλες επιχειρήσεις και άλλες θέσεις εργασίας», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος. 

Όπως είπε ο ίδιος, μπορεί η διαδικασία να μην έχει βρει ακόμη το βηματισμό της, αλλά πολλές επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να ρυθμίσουν τα χρέη τους «ώστε να μπορέσουν να πάνε στην επόμενη μέρα».

Ο κ. Μπακατσέλος υπογράμμισε ακόμη ότι στην επιτυχία του εγχειρήματος μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τα Επιμελητήρια.

Για περαιτέρω πληροφόρηση πατήστε εδώ.