Skip to main content

Επίσκεψη της υπουργού Δικαιοσύνης της Ελβετίας στη Μυτιλήνη

Επιβάλλεται η Ελλάδα να λάβει άμεσα την απαραίτητη οικονομική στήριξη, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν, είπε η υπουργός.

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα η Ελβετίδα υπουργός Δικαιοσύνης Simonetta Sommaruga, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Hans - Rudolf Hodel και συνεργάτες της.

Κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο η Ελβετίδα υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ο οποίος την ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «η γενικότερη κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, σε σχέση με πέρυσι».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελβετίδα υπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, που όπως είπε, την βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση του τουρισμού στη Λέσβο και για τους τρόπους με τους οποίους η Ελβετία μπορεί να στηρίξει τον τόπο.

«Μπορεί να μην ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως να είσθε σίγουρος ότι στις Βρυξέλες δίνουμε μάχη για να υιοθετηθούν οι απόψεις σας και να στηριχθεί στην πράξη η Λέσβος. Επιβάλλεται να λάβετε άμεσα την απαραίτητη οικονομική στήριξη, ώστε να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες που υπάρχουν», τόνισε η κ. Sommaruga.