Skip to main content

Ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας για την αντιπρόεδρο της Βουλής

Τεταμένες οι σχέσεις των δύο χωρών εξαιτίας της κράτησης για περίπου μία ώρα της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας εξαιτίας της κράτησης για λιγότερο από μία ώρα της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου, Αϊσενίρ Βαντσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβολούτ Τσαβούσογλου να δράσει και αυτός με τη σειρά του κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις.

Η Aysenur Bahcekapili, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, κρατήθηκε προσωρινά από την αστυνομία του αεροδρομίου της Κολωνίας, επειδή υπήρχε ένα πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο περιστατικό σε ομιλία του σήμερα και τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν υποστούν κυρώσεις. «Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα», είπε χαρακτηριστικά.