Skip to main content

Ενίσχυση ζητάει ο Βαρουφάκης για το ελληνικό DiEM25

Ενίσχυσέ μας για να οργανώσουμε την εποικοδομητική ανυπακοή, αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας σε μήνυμα του.

Την ενίσχυση των πολιτών για τη δημιουργία του ελληνικού DiEM25, το οποίο ιδρύεται στις 26 Μαρτίου, ζητάει ο Γιάννης Βαρουφάκης, μέσω κειμένου που δημοσιεύει.

«Η ελπίδα, η αξιοπρέπεια, ο ορθολογισμός και η εποικοδομητική ανυπακοή ξαναριζώνουν στην Ελλάδα» τονίζει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

«Ενίσχυσέ μας να οργανώσουμε την εποικοδομητική ανυπακοή. Το 2015, για πέντε μήνες, η Ευρώπη όλη μύρισε Ελληνική Άνοιξη. Η σιδηρόφρακτη ευρωπαϊκή και ελληνική ολιγαρχία όμως, όπως αναμενόταν, αντέδρασαν πραξικοπηματικά. Δυστυχώς, η ηγεσία απεδείχθη ανεπαρκής. Η πλειοψηφία των ελλήνων λοιδορήθηκε επειδή τόλμησε να τους πει «Όχι». Η χρεοδουλοπαροικία της χώρας βάθυνε. Ο χειμώνας του εθνικισμού, του Brexit, της απολυταρχίας, της ξενοφοβίας, της παράλυσης σκέπασε την Ευρώπη» αναφέρει το κείμενο του DiEM25 και προσθέτει:

«Κι όμως, το πνεύμα της Ελληνικής Άνοιξης ζει. Το διατήρησε ζωντανό το DiEM25 μεταλαμπαδεύοντάς το σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα, στις 26 Μαρτίου, το επιστρέφει στην χώρα που το γέννησε ιδρύοντας το κόμμα των υπεύθυνα και ρεαλιστικά ανυπάκουων πολιτών. Η ελπίδα, η αξιοπρέπεια, ο ορθολογισμός και η εποικοδομητική ανυπακοή ξαναριζώνουν στην Ελλάδα. Το νέο κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα ιδρύεται στις 26 Μαρτίου. Ανήκει σε όλους μας, σε όλους τους ριζοσπάστες ευρωπαϊστές πατριώτες δημοκράτες».

«Και έχει ανάγκη την συμμετοχή, την ενίσχυση και την ενεργοποίηση όλων μας! Καθώς το κόμμα μας δεν θα δέχεται ενίσχυση από ισχυρούς, από μεγάλα συμφέροντα, από τραπεζίτες, από το κράτος, από την ΕΕ, η οικονομική συνεισφορά όλων μας είναι πολύτιμη» καταλήγει.