Skip to main content

Ενίσχυση στη συνεργασία Eurogroup - Ευρωκοινοβουλίου ζητά ο Ταγιάνι

Την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία ανάμεσα στο Eurogroup και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισήμανε, με ανάρτησή του, ο Αντόνιο Ταγιάνι.

Στη σημασία της ενισχυμένης συνεργασίας ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Eurogroup, στάθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, σε ανάρτησή του στο Twitter, με φόντο φωτογραφία από τη σημερινή συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Μάλιστα, ο κ. Ταγιάνι χαιρετίζει την προσέγγιση του επικεφαλής του Eurogroup, χαρακτηρίζοντας τη δυναμική και υπογραμμίζει την ανάγκη η Ευρώπη να εργαστεί για την επίτευξη πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης και δημοσιονομικής δικαιοσύνης προκειμένου να εξασφαλίσει την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις.

Με νεώτερη ανάρτησή του, ο κ. Ταγιάνι αναδεικνύει τον ρόλο των κοινοβουλίων στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως πρέπει να παρουσιαστεί ένα νέο όραμα για το μέλλον της Ευρώπης με συγκεκριμένες ενέργειες για την αναμόρφωση της ΕΕ τα επόμενα χρόνια και επισημαίνει ότι τα κοινοβούλια εξασφαλίζουν τον έλεγχο των πολιτών στην εκτελεστική εξουσία.