Skip to main content

Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων φοιτητών ΑΕΙ μέσω ΕΣΠΑ

Το μέτρο περιλαμβάνεται σε τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε δεκτή ο Δημήτρης Βίτσας. Στοχεύει στην κάλυψη εκπαιδευτικών και άλλων αναγκών.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ των οικονομικά αδύναμων φοιτητών των ΑΕΙ παρέχει τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε δεκτή ο Δημήτρης Βίτσας στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, με την τροπολογία ορίζεται ότι «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας».

Η τροπολογία συνυπογράφεται από τους Αϊχάν Καρά Γιουσούφ,λ Φωτεινή Βάκη, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αννέτα Καββαδία, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σεβαστάκης, Μερόπη Τζούφη.