Skip to main content

Energean: 35η Σύσκεψη Διυλιστηρίων για Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον

Οι εξελίξεις σε θέματα νομοθεσίας, τεχνολογίας, εξοπλισμών, έρευνας και διαχείρισης συμβάντων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φ/α

Την ετήσια 35η Σύσκεψη Συνεργασίας Διυλιστηρίων σε θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Καβάλα, διοργάνωσαν η Energean Oil & Gas και η θυγατρική της Kavala Oil.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα νομοθεσίας, τεχνολογίας, εξοπλισμών, έρευνας και διαχείρισης συμβάντων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ήδη λειτουργούν ή προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν στην χώρα μας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στη σύσκεψη παρουσίασαν θέματα ή συμμετείχαν στελέχη από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης, διδάσκοντες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ), ερευνητές και μελετητές από φορείς όπως ο Δημόκριτος ΕΚΕΦΕ, εκπρόσωποι του Society of Petroleum Engineers, αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας καθώς και στελέχη από τον ΔΕΣΦΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Motor Oil.

Από τον όμιλο της Energean, τη σύσκεψη άνοιξαν και χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kavala Oil κ. Δημήτρης Γόντικας και ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων κ. Κώστας Ιωαννίδης. Παρουσιάσεις με ειδικό θεματικό περιεχόμενο έγιναν από τον Διευθυντή Υγείας Ασφάλειας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Τσέτογλου, τον Μηχανικό Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Καρατόκη, τον Τεχνικό Ασφαλείας στο γεωτρύπανο « Energean Force» κ. Σταύρο Παρασύρη, τον Νοσηλευτή στο « Energean Force» κ. Κωνσταντίνο Τζιατζιά και τον Τεχνικό Ασφαλείας της Kavala Oil κ. Παναγιώτη Γιωτόπουλο.

Ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean Oil & Gas κ. Βασίλης Τσέτογλου δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε την καθιερωμένη σύσκεψη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα μας με αντικείμενο το ζήτημα το οποίο πρέπει να αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για τον τομέα και το οποίο δεν είναι άλλο από την Υγεία των εργαζομένων, την Ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των τοπικών κοινωνιών και την μέριμνα για το Περιβάλλον. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες παρουσιάσεις και με διεξοδικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων που σίγουρα συμβάλλει στην ακόμη καλύτερη θωράκιση των εταιρειών αλλά και στην αποτελεσματικότερη συνεργασία τους με τους δημόσιους και εκπαιδευτικούς φορείς».

Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ομίλου της Energean και να ενημερωθούν για τον τρόπο της λειτουργίας τους. Σημειώνεται ότι η ετήσια σύσκεψη σε θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος διοργανώνεται εκ περιτροπής από τις εταιρείες του τομέα και την επόμενη χρονιά έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί από την Motor Oil.