Skip to main content

Εν μέσω συγκέντρωσης συμβασιούχων ο Τσίπρας στο ΥΜΑΘ (video)

Οι συμβασιούχοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Παραμένουν στον χώρο και, όπως λένε, δεν φεύγουν αν δεν συναντηθούν μαζί του

Των Αλεξίας Καλαϊτζή και Βάσιας Μπάρμπα

Στο ΥΜΑΘ έφτασε στις 14:40 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχτηκαν με συνθήματα οι συμβασιούχοι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο σημείο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) του δήμου Ευόσμου (δείτε εδώ).

Οι συμβασιούχοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει διαβεβαίωση ότι αυτό θα συμβεί. Μάλιστα, πληροφορούμενοι ότι στο ΥΜΑΘ βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, επέμειναν να έχουν κι αυτή συνάντησή μαζί του. Οι διαδηλωτές παραμένουν στον χώρο και, όπως λένε, δεν φεύγουν αν δεν συναντηθούν με τον κ. Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι στο ΤΟΜΥ Ευόσμου ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μία άνεργη, η οποία εργαζόταν σε προγράμματα του Δήμου. Η γυναίκα ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δοθεί λύση, ενώ ο πρωθυπουργός της ζήτησε να έλθει στο ΥΜΑΘ στις ώστε να συζητήσουν το πρόβλημά της.

Στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και φοιτητές του τμήματος ιατρικών εργαστηρίων του ΤΕΙ Σίνδου διαμαρτυρόμενοι κατά της συγχώνευσης του τμήματός τους με άλλα τμήματα.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί, με τη συνδρομή και εκπαιδευμένων σκυλιών, ελέγχουν το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τον πρωθυπουργό, καθώς και τα υπόλοιπα οχήματα της πομπής.