Skip to main content

Ελεύθεροι οι 17 από τα επεισόδια σε σχολικό αγώνα στην Τριανδρία (vid)

Η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι αδίκημα έχει τελέσει ο καθένας.

Στην Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκαν σήμερα οι 17 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στην Τριανδρία

Η Εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι αδίκημα έχει τελέσει ο καθένας και υπό ποιες συνθήκες έγιναν τα επεισόδια. 

Οι συλληφθέντες, 10 εκ των οποίων είναι ανήλικοι, ενώ όλοι τους είναι από 16 έως 19 ετών, δεν φέρεται να έδωσαν κάποιο στοιχείο στην εισαγγελέα για τα επεισόδια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αθανάσιος Κίκης, δικηγόρος ενός εκ των παιδιών που συνεπλάκησαν, ανέφερε πως οι γονείς των παιδιών είναι σε δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό, καθώς δεν έχει ακόμη λάβει τη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στη διάρκεια σχολικού αγώνα μεταξύ μαθητών του 16ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμαριάς εισέβαλαν στο γήπεδο εξωσχολικοί με κάποιους από αυτούς να φορούν κράνη και να κρατούν ξύλα και λοστούς και ακολούθησε συμπλοκή περίπου 50 ατόμων, μαθητών και εξωσχολικών. Κατά τη συμπλοκή τα άτομα ξήλωσαν ξύλα από τις κερκίδες τα οποία χρησιμοποίησαν ως "όπλα", ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδο. Στη διάρκεια των επεισοδίων αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων. Μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.