Skip to main content

Εγκαίνια νέας πτέρυγας του Κέντρου Αυτιστικών Ατόμων «Αχτίδα»

Το Κέντρο Αυτισμού «Αχτίδα» σήμερα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε άτομα με αυτισμό, όπως διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση φίλων εγκαινιάστηκε πρόσφατα η νέα πτέρυγα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Ατόμων, «Αχτίδα» στην οδό Κων. Καραμανλή 34Β & Αντ. Τρίτση 9, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. και από το Σύλλογο Αρωγής Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, φίλοι, δωρητές και υποστηρικτές των Συλλόγων. Μετά την τελετή του αγιασμού, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Προέδροι των δύο Συλλόγων, Ντίνος Δημητριάδης και Μάγδα Δούδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο των Συλλόγων και τις υπηρεσίες του Κέντρου. Τη συμπαράσταση στο σημαντικό αυτό έργο δήλωσαν με την παρουσία τους και με ομιλίες η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κα Γερακίνα Μπισμπινά, ο βουλευτής κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κα Καλυψώ Γούλα και η αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμαριάς κα Παυλίδου. Στη συνέχεια το στελεχιακό δυναμικό του Κέντρου ξενάγησε τους καλεσμένους στους χώρους του, οι οποίοι περιλαμβάνουν αίθουσες δραστηριοτήτων, γυμναστήριο, πισίνα, τραπεζαρία και κοιτώνες.

Το Κέντρο Αυτισμού «Αχτίδα» σήμερα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε άτομα με αυτισμό, όπως διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση, εκμάθηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίησή τους. Παράλληλα λειτουργεί Συμβουλευτικός Σταθμός για τους γονείς, ενώ διοργανώνονται ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα του αυτισμού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε., φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1987 από γονείς και συγγενείς παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ», ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη. Γρήγορα πλαισιώθηκε από μέλη και φίλους που ευαισθητοποιήθηκαν από το πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών και των γονέων τους, που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με σύγχρονες πρωτοποριακές μεθόδους.

Μάγδα Δούδου Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ», Σταυρούλα Αγίου Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Πολυξένη Μακρή μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου, Λουκία Σαράντη μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου

 

Πολυξένη Μακρή μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου, Μάγδα Δούδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ», Χρήστος Μαυροκορίδης, Λήδα Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

 

 

*Κεντρική φωτογραφία: Μάγδα Δούδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ», Γερακίνα Μπισμπινά, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γούλα Καλυψώ, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης, Ντίνο Δημητριάδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βόρειας Ελλάδας, Σταύρο Καλαφάτη, Βουλευτή Θεσσαλονίκης