Skip to main content

Έφερναν ηρωίνη από τη Βουλγαρία και την προωθούσαν στην Καβάλα

Συνελήφθησαν τρεις άντρες και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων πέντε, δύο εκ των οποίων Βουλγαρικής καταγωγής, προχθές σε Καβάλα και Λευκώνα Σερρών.

Στη σύλληψη τριών άνδρών, ηλικίας 63, 63 και 33 ετών, στην Καβάλα και το Λευκώνα Σερρών προχώρησαν προχθες αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Σερρών για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση πέντε ακόμη ατόμων, δύο αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 52 ετών και τριών Ελλήνων, ηλικίας 34, 51 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2016, οι δύο 63χρονοι δράστες εισήγαγαν συστηματικά ποσότητες ηρωίνης από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν σε χρήστες της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους 63χρονους μετέβαινε στη Βουλγαρία και προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης από τον 36χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του δεύτερου 63χρονου μετέφερε τα ναρκωτικά στην πόλη της Καβάλας. Ακολούθως, με τη βοήθεια των υπολοίπων ημεδαπών δραστών, διακινούσαν την ηρωίνη σε χρήστες της περιοχής.
 
Για τον 52χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, προέκυψε ότι δρώντας κατ΄ εντολή του 36χρονου ομοεθνή του, μετέβαινε στην Καβάλα και παραλάμβανε από τους δύο 63χρονους, το χρηματικό ποσό που έχει συμφωνηθεί για την προμήθεια των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά στο Λευκώνα Σερρών, ο 33χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει στο εσωτερικό του, μία  συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 102 γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 2,1 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε προμηθεύτηκε στη Βουλγαρία, από τον 36χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, κατ’  εντολή των δύο 63χρονων.

Ακολούθως, συνελήφθησαν στη Καβάλα και οι δύο 63χρονοι δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των 2.036 ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα tablet και κινητά τηλέφωνα  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.   

Υπολογίζεται ότι η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε, από τον Αύγουστο του 2016, ξεπερνάει τα 3 κιλά, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.