Skip to main content

Δρόσισε ο καιρός, με βορειαδάκια, νεφώσεις και βροχές

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από το μεσημέρι και μετά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη στους 29 βαθμούς.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν κυρίως, στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και πιθανόν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά, στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 - 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι, νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα από τα δυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη 3 - 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.