Skip to main content

Δωρεάν σεμινάρια από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για ΜμΕ

Δύο δωρεάν σεμινάρια διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δύο δωρεάν σεμινάρια διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενο σε επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των δομικών υλικών και στον αγροδιατροφικό τομέα, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), στο πλαίσιο του έργου «Smart Specialization» (Έξυπνη Εξειδίκευση), το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013».

Ειδικότερα, το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Η αξιοποίηση της Έξυπνης Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας των επιχειρήσεων του κλάδου των δομικών υλικών» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 17.00-20.45.

Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Η αξιοποίηση της Έξυπνης Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας των επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 17.00-20.45.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της παραλαβής των σχετικών Δελτίων Συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες και στελέχη θα λάβουν από το ΕΒΕΘ βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά ή με φαξ στο ΕΒΕΘ (e-mail emmanouilidis@ebeth.gr, φαξ 2310 370114) αποστέλλοντας συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής του σεμιναρίου που τους ενδιαφέρει μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Τα Δελτία Συμμετοχής και τα προγράμματα των σεμιναρίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, πεδία «Σημαντικά Θέματα» και «Σεμινάρια».

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σε αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (αρμόδιοι: Γιώργος Εμμανουηλίδης τηλ. 2310 370181 και Αντώνης Μπούμπουλας τηλ. 2310 370180).

Να σημειωθεί ότι το έργο «Smart Specialization», στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως εταίρος, υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2014, με επικεφαλής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή συνολικά 10 φορέων (ΟΤΑ, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και άλλοι φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας) από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Το «Smart Specialization» αφορά στη διαμόρφωση ενός Κοινού Σχεδίου Έξυπνης Περιφερειακής Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας, σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020.