Skip to main content

Δυναμική παρουσία του Thessaloniki Convention Bureau στην ΙΜΕΧ 2016

Το TCB συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει καταγράψει η Θεσσαλονίκη σε επίπεδο εκπροσώπησης του προορισμού.

Το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα δράσεων για το 2016, εκπροσωπώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τα μέλη του και τον προορισμό συνολικά, στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEΧ που πραγματοποιήθηκε στις 19 – 21 Απριλίου 2016 στη Φρανκφούρτη, Γερμανίας.

Το TCB συμμετείχε και φέτος στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει καταγράψει η Θεσσαλονίκη σε επίπεδο εκπροσώπησης του προορισμού. Για πρώτη φορά φέτος, συμμετείχαν ως συνεκθέτες του TCB έξι εταιρίες, μέλη του φορέα. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι εταιρίες Artion Conferences & Events, ASIT Greece, Domotel Hotels & Resorts, Makedonia Palace Hotel, Mediterranean Palace Hotel και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι οποίες πραγματοποίησαν  επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές του εξωτερικού. Ακόμα, συμμετείχε στην αποστολή ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, καθώς αποτελεί πλέον ενεργό μέλος του φορέα και το TCB παρουσιάζει στο εξωτερικό συνολικά τον προορισμό της Θεσσαλονίκης συνδυαστικά με τη Χαλκιδική.

H I.M.E.X είμαι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη και η παρουσία της Θεσσαλονίκης κρίθηκε απόλυτα επιτυχής καθώς πολλοί διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Θεσσαλονίκη ως προορισμό και τις δυνατότητες που προσφέρει για την διοργάνωση συνεδρίων εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων. Εξαιρετικής σημασίας ήταν η συμμετοχή του TCB στις ομαδικές παρουσιάσεις που διοργάνωσε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. της Φρανκφούρτης όπου παρουσίασε σε συνολικά περίπου 100 hosted buyers διαφόρων χωρών τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων.

Θετικά ήταν είναι τα μηνύματα στην αγορά συνεδρίων και εταιρικών ταξιδιών για την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπως προκύπτει από τις επαφές και τις συναντήσεις της Έφης Κουδελή, διευθύντριας του TCB αλλά και των μελών που συμμετείχαν στην αποστολή. Υπήρξε σταθερό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη η οποία σταδιακά κερδίζει το ενδιαφέρον και τοποθετείται όλο και υψηλότερα στις προτιμήσεις των διοργανωτών.



Greek Business Breakfast

Στο πλαίσιο της IMEX 2016, το Thessaloniki Convention Bureau σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία COCO-MAT διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση δικτύωσης Greek Business Breakfast, την τελευταία ημέρα της έκθεσης. Καλεσμένοι ήταν hosted buyers της έκθεσης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ελλάδα.  Με αυτόν τον τρόπο, οι παρευρισκόμενοι buyers και οι εταιρείες μέλη του TCB, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κανάλια επικοινωνίας και ενδεχόμενων συνεργασιών σε μια ευχάριστη και ταυτόχρονα επαγγελματική ατμόσφαιρα στο πανέμορφο κατάστημα της COCO-MAT στη Φρανκφούρτη.