Skip to main content

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 απαιτούν να μείνουμε στην ευρωζώνη

Προβάδισμα 3 μονάδων της πρόθεσης να ψηφίσουν «όχι» έναντι εκείνων οι οποίοι θα ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα καταγράφεται σε δημοσκόπηση.

Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων της πρόθεσης να ψηφίσουν «όχι» έναντι εκείνων οι οποίοι θα ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα καταγράφεται στην πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας to the point για λογαριασμό του focus fm 103,6.

Μεγάλο είναι το ποσοστό όσων δεν αποφάσισαν ακόμη τι θα ψηφίσουν στο επικείμενο δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα το 40,7% τάσσεται υπέρ του «όχι » και το 37% υπέρ του «ναι». Οι 4 στους 10 θέλουν να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι «ναι», ενώ στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι «όχι», συνέχιση της διαπραγμάτευσης επιθυμεί το 34%

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία όσων απαιτούν να μείνει η χώρα εντός της Ευρωζώνης με ποσοστό 78,6% ενώ το 13% επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή.

Απολύτως μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν συμφωνούν, ή όχι με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διενεργηθεί το δημοψήφισμα.  Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1071 ανδρών και γυναικών άνω των 18 στο διάστημα 29 και 30 Ιουνίου με μέγιστο στατιστικό σφάλμα 2,4%.