Skip to main content

Δήμαρχος Σιθωνίας για φωτιά στον Ν.Μαρμαρά: Αποφύγαμε τα χειρότερα

Ο δήμαρχος Σιθωνίςα «βλέπει» ανθρώπινο χέρι πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένουν και σήμερα για προληπτικούς λόγους στον Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επιχείρηση που στήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στο Ν.Μαρμαρά και το Πόρτο Καρράς, σε μια έκταση 500 στρεμμάτων, συμμετείχαν πέρα από δεκάδες πυροσβέστες, τέσσερα καναντέρ και τρία ελικόπτερα, καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι.

Για την επόμενη μέρα της φωτιάς μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί».

'Οπως είπε ο κ.Τζίτζιος «κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε», προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ κι ένα εργοστάσιο ποτών».

«Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.