Skip to main content

Δικογραφίες από την Πυροσβεστική για τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες φορέων σχετικά με τα αντιπλημμυρικά μέτρα στον νομό Θεσσαλονίκης.

Δικογραφίες σχηματίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό Θεσσαλονίκης, στις αρχές του μήνα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι παθόντες, ένας προς έναν, με στόχο να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες φορέων σχετικά με τα αντιπλημμυρικά μέτρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν προκύψουν συγκεκριμένες καταγγελίες, δηλαδή ό,τι δεν έγιναν οι δέουσες ενέργειες για καθαρισμούς ρεμάτων-χειμάρρων, για μπαζώματα κλπ, αναμένεται να κινηθεί η ποινική διαδικασία. Θα αναζητηθούν ευθύνες από φορείς της πόλης  και θα ανοίξει και ο φάκελος με τα προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα χρηματοδοτούνται με κονδύλια της ΕΕ.

Πρόσφατα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη για να την ενημερώσουν. Παράλληλα, ζήτησαν κατευθύνσεις και νομικές οδηγίες για το πως θα κινηθούν στην υπόθεση, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.