Skip to main content

Διασυρμός δίχως τέλος: Νέα ήττα και αποκλεισμός για Εθνική (video)

Γνωρίζοντας την τέταρτη εντός έδρας ήττα της (σε ισάριθμες αναμετρήσεις) από τη Φινλανδία με 1-0 η Εθνική δεν πάει Γαλλία, αλλά μένει …Ελλάδα.

Και ο εφιάλτης συνεχίζεται για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου… Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα, ο οποίος αντικατέστησε τον Σέρχιο Μαρκαριάν στην τεχνική ηγεσία του, γνώρισε την τέταρτη εντός έδρας ήττα του από τη Φινλανδία με 1-0, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016.

Έτσι, παραμένοντας στην τελευταία θέση 6ου ομίλου, έχοντας συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς, η «γαλανόλευκη» έχασε οριστικά κι αμετάκλητα το τρένο που οδηγούσε στα γήπεδα της Γαλλίας το επόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα μας πριν από την αποψινή είχε ηττηθεί άλλες τρεις φορές στο γήπεδό της με το ίδιο σκορ (1-0) από τις Ρουμανία, Ιρλανδία και Νησιά Φερόε, έχοντας σκοράρει μόλις δύο φορές σε επτά αγωνιστικές στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Φινλανδία (1-1) και Νησιά Φερόε (2-1 ήττα).

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σημείωσε ο Πογιάνπαλο στο 75’ με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Καρνέζη, στη μοναδική ουσιαστικά επιθετική στιγμή των φιλοξενούμενων.

Πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και συστήματα πραγματοποίησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας, προσπαθώντας να αποφύγει το γράψιμο άλλης μίας μαύρης σελίδας στην ιστορία της «γαλανόλευκης», χωρίς αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης, Αραβίδης (68' Κονέ), Σάμαρης (86' Ταχτσίδης), Μήτρογλου, Καρέλης (77' Φούντας)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοΐβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ / 81' Μάτιλα), Πούκι (67' Πογιάνπαλο)