Skip to main content

Διαδήλωση αύριο στην Κομοτηνή για τη σωτηρία της ΣΕΚΑΠ

Συγκέντρωση από εργαζόμενους και φορείς την ώρα που θα εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα αναστολής της ΣΕΚΑΠ.

Στην Κομοτηνή θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ αύριο, Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή που θα συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία κατά της ατομικής ειδοποίησης πληρωμής που της κοινοποίησε το Τελωνείο Ξάνθης, σε συνέχεια της επιβολής του προστίμου - μαμούθ, ύψους 44 εκατ. ευρώ. (δείτε εδώ). 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι υποστηρίζουν τη θέση τους για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της ΣΕΚΑΠ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Eμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι οικογένειές μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17-1-2018 στις 12:00μμ, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε τη θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της. 

Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα της αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει πλέον την Θράκη.

Μαζί με το λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχή μας.