Skip to main content

Coca Cola HBC: Κατά 5% αυξήθηκε η συμμετοχή στη Σουρωτή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές της Coca Cola με τους μετόχους της Σουρωτή ΑΕ με σκοπό την αύξηση του ποσοστού της στην εταιρεία.

Κατά περίπου 5% αυξήθηκε το ποσοστό της Coca Cola στη Σουρωτή, κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει διαδικασίας επαφών με τους μετόχους της εταιρείας.

Η Coca Cola HBC Holdings BV, που πλέον διατηρεί ποσοστό 20%, προσφέρει στους μετόχους της Σουρωτής τίμημα ενός ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, ενώ η διαδικασία εξελίσσεται στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη.

Κύκλοι της Coca Cola HBC Holdings BV σημειώνουν πως στόχος της εταιρείας είναι, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο, να στηρίξει τη Σουρωτή, τους εργαζόμενούς της και την τοπική κοινωνία και να συνδράμει στην ανάπτυξη της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών από την Coca Cola θα συνεχιστεί στις 27 και 31 Οκτωβρίου και 2 και 4 Νοεμβρίου στο Nikopolis από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως στον πρόσφατο πλειστηριασμό του 15% των μετοχών της Σουρωτής που διατηρούσε η Τράπεζα Πειραιώς η Coca Cola HBC Holdings BV (με έδρα την Ολλανδία, θυγατρική της Coca Cola Hellenic Bottling Company) έκανε το μεγαλύτερο «χτύπημα» με 0,71 ευρώ ανά μετοχή (δείτε εδώ).

Εξάλλου, το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της Σουρωτής εξέφρασε επισήμως και ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος προσφέρει το ίδιο τίμημα στους μετόχους (ένα ευρώ ανά μετοχή). Η διαδικασία προσφοράς θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς (δείτε εδώ).