Skip to main content

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε μαθητές στην Ιαπωνία - Φόβοι για 8 νεκρούς

Πηγές των συνεργείων διάσωσης κάνουν λόγο για οκτώ άτομα τα οποία βρέθηκαν αναίσθητα, αλλά οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις.

Τραγωδία σε χιονοδρομικό κέντρο στην ανατολική Ιαπωνία, καθώς χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δεκάδες μαθητές που έκαναν σκι στο Νάσου της επαρχίας Τοτσίγκι.

Συνολικά, περισσότεροι από 70 άτομα πιστεύεται πως βρίσκονταν στην πλαγιά εκείνη την ώρα.

Εκφράζονται φόβοι για οκτώ μαθητές νεκρούς, ενώ άλλοι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Τα παιδιά έπαιρναν μέρος σε μια εκδήλωση ορειβασίας στην οποία συμμετείχαν επτά σχολεία, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Πηγές των συνεργείων διάσωσης κάνουν λόγο για οκτώ άτομα τα οποία βρέθηκαν αναίσθητα, αλλά οι ιαπωνικές αρχές παραμένουν για την ώρα συγκρατημένες στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Το προηγούμενο βράδυ η περιοχή είχε πληγεί από σφοδρή χιονόπτωση, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 30 πόντοι χιονιού στα υψίπεδα του Νάσου, σύμφωνα με τα δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι τόσο κακές, που ακόμα και τα εναέρια μέσα είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το σημείο της τραγωδίας.

«Μια ή δύο φορές τον χρόνο σημειώνονται στην περιοχή περιστατικά με χιονοστιβάδες, αλλά δεν είχαμε ως σήμερα κάτι τόσο σοβαρό», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.