Skip to main content

Νέα πρόταση προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ εξετάζει ο Σπίρτζης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Μεταφορών θα καταθέσει νέα πρόταση για την πληρωμή των εργαζομένων. Σύσκεψη της διοίκησης την Τρίτη.

Νέα συμβιβαστική πρόταση - την τρίτη κατά σειρά - για την πληρωμή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ εξετάζει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει, ακόμα και απόψε, νέα πρόταση, προκειμένου να λήξει η επίσχεση εργασίας που ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη για 10 συνεχείς ημέρες. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απόρριψη από πλευράς των εργαζομένων της τελευταίας πρότασης του υπουργού για την καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Βάσει της τελευαίας πρότασης, αν τα χρήματα κατευθύνονταν στους λογαριασμούς των εργαζομένων και μόνο, θα ακολουθούσε και η πλήρης εξόφληση. «Η στάση των εργαζομένων είναι απαράδεκτη, έπρεπε να είχαν ήδη αποδεχθεί την τελευταία πρόταση του υπουργού. Η νέα πρόταση, που είναι αυτή τη στιγμή προς επεξεργασία, θα γίνει με μοναδικό γνώμονα να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και τα λεωφορεία να επανέλθουν στους δρόμους», είπαν στη Voria.gr οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, εκτός από την προσωρινή λύση της πληρωμής των εργαζομένων, στο υπουργείο Μεταφορών εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο καταγγελίας της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για τη νέα πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους. «Όλες οι προτάσεις που μας έχει καταθέσει μέχρι σήμερα ο υπουργός δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Θέλουμε πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων μας, είμαστε απλήρωτοι για τρεις μήνες. Από αύριο θα είμαστε και πάλι στους δρόμους για να διεκδικήσουμε την πληρωμή μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δηλώνει αισιόδοξος πως «θα βρεθεί λύση σύντομα, είμαστε κοντά στη χρυσή τομή». Αύριο η διοίκηση του Οργανισμού θα έχει συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους προκειμένου να αποφασίσει για τις κινήσεις που θα ακολουθήσει. Ο κ. Στεφανίδης δηλώνει πως ενδέχεται να υπάρξει νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που μπορεί να λάβει τη μορφή ασφαλιστικών μέτρων ή ακόμη και αγωγής κατά των εργαζόμενων.