Skip to main content

Ατελείωτες φορολογικές υποχρεώσεις έως το Φεβρουάριο

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενόψει των αυξημένων φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενόψει των αυξημένων φορολογικών τους υποχρεώσεων, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οπως επιβεβαιώνουν τα λογιστήρια για Νοέμβριο και Δεκέμβριο έχει συσσωρευτεί σειρά φορολογικών υποχρεώσεων, που ενδεχομένως να είναι και η πιο πυκνή από την αρχή του έτους.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι καλούνται να αποπληρώσουν:
α) φόρο εισοδήματος,
β) τέλη κυκλοφορίας, και
γ) ΕΝΦΙΑ

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλουν και την αυξημένη προκαταβολή φόρου. Επίσης, οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 55%, γεγονός το οποίο, για ευνόητους λόγους τρομάζει την κυβέρνηση από πλευράς του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται.

Το "μαρτύριο", ωστόσο, δεν δείχνει να τελειώνει σε αυτό το χρονικό σημείο. Κι αυτό γιατί οι υποχρεώσεις συνεχίζονται και κατά το πρώτο δίμηνο του 2016, με το οικονομικό επιτελείο να ανησυχεί ότι ενδεχομένως θα ενισχυθεί ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων τους επόμενους μήνες, εξαιτίας του όγκου των υποχρεώσεων που πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Το συμπέρασμα; Η ανακοπή του ρυθμού αύξησης των οφειλών τον Οκτώβριο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί και τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι έρχεται ...καταιγίδα. Κι αυτή την τελευταία είναι που φοβάται η κυβέρνηση ότι θα "πληρώσει" ακριβά, όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της κάλπης