Skip to main content

Άστατος ο καιρός στη χώρα - Ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ.

Βροχερό παραμένει και σήμερα το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πιθανόν στην αρχή της ημέρας στην Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ πάλι στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανόν τη νύχτα στις Σποράδες, θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά (πάνω από 1.500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη, πιθανώς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και πιθανώς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.