Skip to main content

Από σήμερα κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στη χώρα

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από μεσημέρι και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (κυρίως πάνω από 700 μέτρα). Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονίας πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά του νομού. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.