Skip to main content

Ντροπή: Ο Βαρουφάκης άφησε τη Βουλή για... τριήμερο στην Αίγινα!

Σε μια ιστορική ημέρα για τη χώρα, ο τέως υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να μη ψηφίσει στη Βουλή, αλλά να περάσει χρόνο με την κόρη του.

Την ώρα που η Ελλάδα διανύει τις πιο κρίσιμες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της και η Βουλή καλείται να δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να διαπραγματευθεί με τους εταίρους επί ενός ιδιαίτερα σκληρού πακέτου μέτρων, ο τέως υπουργός Οικονομικών της «δημιουργικής ασάφειας» και ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, Γιάννης Βαρουφάκης, βρίσκεται στο πλοίο για... Αίγινα!

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία ο πρώην ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να περάσει το τριήμερο με την κόρη του, αντί για να παραστεί στην ιστορική συνεδρίαση της Βουλής, να δώσει εξηγήσεις για την πεντάμηνη -κατά πολλούς- καταστροφική θητεία του και  ψηφίσει δια ζώσης μία ιδιαίτερα σκληρή πρόταση.

Ο Γ.Βαρουφάκης στο πλοίο για Αίγινα

«Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει..», έγραψε ο ίδιος στο twitter. Δημοσίευσε παράλληλα την επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, με την οποία γνωστοποιεί ότι εάν ήταν παρών (σσ και δεν είχε τόσο ανειλημμένες υποχρεώσεις) θα ψήφιζε «ναι».

Νωρίτερα ο ίδιος, με άλλη ανάρτησή του, αφού είχε γνωστοποιήσει πως στηρίζει (!) τον νέο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφερε πως θα απουσιάζει από τη Βουλή για... «οικογενειακούς λόγους».

Σε μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθειά του να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η στάση του, ο πρώην υπουργός ενημερώνει επισήμως ότι έχει αποστείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής με την οποία εξηγεί ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη σημερινή ψηφοφορία για οικογενειακούς λόγους.

Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι». Δεν είχε, πάντως, το σθένος να υπερασπιστεί τις επιλογές του ενώπιον της ελληνικής Βουλής και του ελληνικού λαού.

Καλό τριήμερο Γιάν(ν)η! Κάνε καμιά βουτιά και για μας, είτε στην παραλία είτε στην πισίνα του εξοχικού σου!