Skip to main content

Ξεκίνησε το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Νέα Παραλία (φωτο+video)

Η διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής - Περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, συναυλίες, εκθέσεις, κ.α.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 φορέων της Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, ενώ λειτουργεί και παιδότοπος για την διασκέδαση των μικρών επισκεπτών. 

Η διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 25 Ιουνίου. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ωστόσο υπάρχει κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης, αξίας 2 ευρώ.

«Κύριος άξονας της θεματολογίας των δράσεων παραμένει το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, υπάρχουν όμως και δράσεις που αφορούν εργατικούς αγώνες, το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, την εκπαίδευση, την οικονομική κρίση και την Αριστερά», δήλωσε στη Voria.gr η Ζαχαρούλα Βεζίρη, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή στην οποία οι συμμετέχοντες συναντιούνται, οργανώνονται και θέτουν κοινούς στόχους.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ