Skip to main content

Ανοικτό το Βερολίνο σε συνεργασία με τον Άσαντ κατά του ISIS

Η υπουργός Άμυνας εξήγησε πως «υπάρχει ένα μέρος των στρατευμάτων στη Συρία που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη μάχη» - «Δεν υπάρχει μέλλον για Άσαντ»

Ανοικτή στη συμμετοχή του συριακού κυβερνητικού στρατού στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Υπάρχει ένα μέρος των στρατευμάτων στη Συρία που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη μάχη, όπως και στην περίπτωση του Ιράν, όπου έγινε με επιτυχία η εκπαίδευση τοπικών στρατευμάτων» δήλωσε την Κυριακή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF η κ. φον ντερ Λάιεν.

Η Γερμανίδα υπουργός τόνισε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει μέλλον για τον Άσαντ και αυτό είναι ξεκάθαρο», ξεκαθαρίζοντας ότι χρειάζεται μια μεταβατική φάση χωρίς τον Σύρο πρόεδρο, στη διάρκεια της οποίας όμως θα υπάρξει συνέχεια του κράτους στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς πρότεινε για πρώτη φορά την Παρασκευή συνεργασία με κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, διευκρίνισε ωστόσο αργότερα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνον μετά την έναρξη της μεταβατικής διαδικασίας για την αποχώρηση του κ. Άσαντ από την εξουσία.