Skip to main content

Ανοιχτή Πόλη: Θα συμβάλλουμε ενεργά στο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Τη σημασία της επιλογής της περιοχής της Θεσσαλονίκης για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος από το υπ. Οικονομίας τονίζει η δημοτική παράταξη.

Τη σημασία της επιλογή της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης για την πιλοτική εφαρμογή ενός Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη»

«Χαιρετίζουμε την παρουσία του υπουργού Αλέξη Χαρίτση στην ημερίδα του δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα "Θεσσαλονίκη 2030-παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης"» αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη.

Συμπληρώνει δε, ότι με το πρόγραμμα της, που έχει ξεδιπλώσει σε πληθώρα εκδηλώσεων, συνεντεύξεων τύπου, άρθρων και παρουσιάσεων στο δημοτικό συμβούλιο θα συμβάλλει ενεργά στην προώθηση και υλοποίηση αυτού του τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος.

«Το όραμά μας, για μια πόλη καθαρή, όμορφη, βιώσιμη, με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, αποτυπώνεται σε συγκεκριμένες προτάσεις για ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, μια πλήρη συγκοινωνιακή και χωροταξική μελέτη για την άνετη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση των πολιτών, προτάσεις για τα σχολεία, την αστεγία, το προσφυγικό, και δίνει έμφαση στο πολιτισμό που είναι η ιστορία, η ψυχή και το μέλλον μιας πόλης».