Skip to main content

Αλλαγές, αλλά προς το ευνοϊκότερο, στο ασφαλιστικό!

Οι θεσμοί ζητούν διορθώσεις στο κείμενο, που είναι προς το ευνοϊκότερο, σε σχέση με αυτές που ψηφίστηκαν το προηγούμενο 15νθήμερο!

Πρόβλημα, σχεδόν, από το πουθενά εμφανίστηκε ξαφνικά για την κυβέρνηση. Ο λόγος; Ολα δείχνουν ότι το ασφαλιστικό ανοίγει και πάλι και μάλιστα, αυτή τη φορά, χωρίς την ευθύνη των δανειστών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, υπήρχαν λάθη στο προηγούμενο που ψηφίστηκε (!), τα οποία πρέπει να διορθωθούν.

Το πιο εκπληκτικό στοιχείο όλων; Οι θεσμοί ζητούν διορθώσεις στο κείμενο, που είναι προς το ευνοϊκότερο, σε σχέση με αυτές που ψηφίστηκαν το προηγούμενο 15νθήμερο! Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει τώρα αυτό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια ώστε οι διορθώσεις αυτές να γίνουν με τον πιο ανώδυνο τρόπο, έστω και αν είναι θετικές. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι θα "περάσουν" με την επόμενη φάση των προαπαιτούμενων, όποτε κι αν αυτή πάρει σειρά.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέσα στον Αύγουστο και ενδεχομένως πριν από τις 20 του μηνός, καθώς έως τότε θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί όλα τα προαπαιτούμενα νομοσχέδια για να μπορέσει η Ελλάδα να εκταμιεύσει τα απαραίτητα ποσά που θα πρέπει να πληρωθούν στην ΕΚΤ.