Skip to main content

Βαριές κουβέντες μεταξύ Μπουτάρη - Αβραμόπουλου: «Είστε προδότες»

Εσείς προδώσατε την Πρωτοβουλία, είπε ο δήμαρχος στους πρώην στενούς συνεργάτες του. Σκληρή απάντηση από Κουράκη-Αβραμόπουλο, κόντρα και με Γούλα.

Άναψαν τα αίματα μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και τους πρώην στενούς του συνεργάτες Ανδρέα Κουράκη και Παναγιώτη Αβραμόπουλο για την «Πρωτοβουλία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων για το θέμα της Παγκόσμιας Τράπεζας και γρήγορα η συζήτηση μεταφέρθηκε στα ενδοπαραταξιακά τους ζητήματα.

«Εμείς διοικούμε αλλά είμαστε αντιπολιτευόμενοι, Ανδρέα», είπε ειρωνικά ο δήμαρχος, για να απαντήσει ο κ. Κουράκης ότι «έχουμε διαφορετικές απόψεις».

«Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, έχετε τη δική σας ατζέντα Ανδρέα μου και συ και ο Παναγιώτης. Δημιουργείτε προβλήματα άνευ λόγου και για προσωπικούς λόγους. Καταγγέλλω εδώ ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ότι ο Αβραμόπουλος στη συνεδρίαση της ομάδας είπε ότι αν δεν είναι ο δήμαρχος εγώ φεύγω. Αυτό είναι προσβολή στη δημοτική ομάδα, θα έπρεπε να ντρέπεστε», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προκαλώντας την αντίδραση και των δύο δημοτικών συμβούλων.

«Εσύ να ντρέπεσαι», σχολίασε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Εγώ Παναγιώτη δεν ντρέπομαι, εσύ πρόδωσες την Πρωτοβουλία. Και μαλώνουμε και δημοσία όσο θέλεις. Χρειάζεται να ξεκαθαρίζονται αυτά. Δεν είμαι εγώ που πρόδωσα την Πρωτοβουλία, αυτοί το έκαναν για προσωπικούς και συμφεροντολογικούς λόγους», απάντησε ο κ. Μπουτάρης.;

«Την Πρωτοβουλία την πρόδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος από τη στιγμή που είπε ότι η Πρωτοβουλία πέθανε», σχολίασε ο Ανδρέας Κουράκης.

«Δεν φταίνε οι άλλες παρατάξεις, είναι θέμα της δημοτικής ομάδας», σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος  Άγιος.

Για θλιβερή εικόνα έκανε λόγο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι χάνει την ψυχραιμία του.

«Δεν θα απαντήσω σε θέματα που καταδεικνύουν έναν άνθρωπο που χάνει την ψυχραιμία του, δεν αντέχει τον διάλογο, δεν σέβεται τη δημόσια γνώμη του άλλου, διέπεται από καισαρισμό, γιατί στην αστική δημοκρατία, δεν πρέπει να υπάρχουν φαινόμενα καισαρισμού. Υπάρχει διάλογος, υπάρχει ανταλλαγή των απόψεων, υπάρχουν σκέψεις που κατατίθενται, υπάρχει διαφωνία, υπάρχει σύγκρουση, υπάρχει δυνατότητα σύγκλησης και υπάρχει και η απλή καταγραφή μιας διαφορετικής άποψης, η οποία ακόμα και να διαφωνεί κανείς μαζί της, πρέπει να γίνεται σεβαστή», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος στη συνέχεια.

Μιλώντας για την παράταξη, υπενθύμισε ότι ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της. «Είχα την τύχη και την ευλογία να είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης. Υπάρχει η ελευθερία της συνείδησης, η οποία ήταν αυτή που οδήγησε την παράταξη μπροστά και ανέδειξε τον Γιάννη Μπουτάρη ως δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Εάν δεν είχα εγώ αυτή την ελευθερία της συνείδησης δεν θα υπήρχε ο Γιάννης Μπουτάρης, ποτέ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης» σημείωσε. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συζητά θέματα σε οποιοδήποτε επίπεδο, μείζονος σημασίας, «εάν δεν είναι ο δήμαρχος μπροστά, διότι αυτός είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί τα στελέχη που έχει επιλέξει».

Στη συνέχεια υπήρχε ένταση και μεταξύ της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του κ. Αβραμόπουλου, οταν η Καλυψώ Γούλα τον κάλεσε να συντομεύει.

«Σε μένα, όχι έτσι, στους ποινικούς να μιλάτε έτσι», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, για να λάβει την απάντηση από την κ. Γούλα: «Εγώ όλους τους σέβομαι».