Skip to main content

81η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Ρωσία - πλήθος εκδηλώσεων

Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φετινή ΔΕΘ είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού τής δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο φουλ έχουν μπει οι μηχανές για τη φετινή 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και συνιστά διοργάνωση-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, καθώς συμπίπτει με μια ξεχωριστή επέτειο, αυτή των 90ων γενεθλίων του.

Μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας, ρόλο που θα υποστηρίξει δυναμικά η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό και ηχηρό μήνυμα τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για τη χώρα, που ανοίγει τον δρόμο για τη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας. Η διεθνής «βεντάλια» όμως περιλαμβάνει και άλλες μεγάλες ξένες συμμετοχές, όπως αυτές της Τουρκίας και της Νότιας Κορέας.

Η 81η ΔΕΘ θα δώσει το στίγμα της νέας εποχής, τιμώντας παράλληλα τα 90 χρόνια ζωής του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Για τον σκοπό αυτό είναι εμπλουτισμένη με θεματικά αφιερώματα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, από την τεχνολογία και τον πρωτογενή τομέα μέχρι την επιχειρηματικότητα και την διατροφή-γαστρονομία, αλλά και με επετειακές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθημερινές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και δράσεις πολιτισμού. Τα θεματικά αφιερώματα της 81ης ΔΕΘ αποτυπώνουν την ανάγκη για υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων και για αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής-επικοινωνίας.
 
H 81η ΔΕΘ πέραν των εκθεσιακών αφιερωμάτων θα εμπλουτιστεί με πλήθος παράλληλων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, όπως:
 
- Music Events, συναυλίες κάθε βράδυ στη σκηνή του τόξου της ΧΑΝΘ, όπου μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα εμφανιστούν και φέτος για να τραγουδήσουν κομμάτια από τα πιο δημοφιλή είδη της ελληνικής μουσικής.
- Φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και εφήβους, κατά τη διάρκεια του οποίου ερασιτεχνικοί θίασοι θα διαγωνιστούν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.
- Cheapart, η οποία θα φιλοξενήσει αυθεντικά έργα πολλών δεκάδων καλλιτεχνών, τα οποία οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα μπορούν να αποκτήσουν σε πολύ ελκυστικές τιμές.
- Το e-GAMING που είναι το μεγαλύτερο gaming event στα Βαλκάνια θα διεξαχθεί στο περίπτερο 17, όπου εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και τουρνουά, καθώς και άπειρα happenings θα προσελκύσουν μικρούς και μεγάλους.
- Πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμώμενης χώρας-Ρωσία, που θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 16.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διοργάνωση η επετειακή 80η ΔΕΘ φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 210.000 επισκέπτες.