Skip to main content

Ζούρος: «Πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες»

Για την επόμενη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Γαλλία τοποθετήθηκε ο Ηλίας Ζούρος.

 

Ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στην αναμέτρηση με την Γεωργία έμεινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας, Ηλίας Ζούρος, ο οποίος μίλησε και για την επόμενη αναμέτρηση με την Γαλλία για την φάση των «8» του Ευρωμπάσκετ. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
«Συγχαρητήρια στη Γεωργία, γιατί παίζει καλό μπάσκετ, με πειθαρχία και φιλοσοφία. Τους παρακολουθούσαμε από τον πρώτο γύρο και το είχαμε διαπιστώσει. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, για μας κάτι σαν προετοιμασία για τον προημιτελικό με τη Γαλλία. Πρέπει να παίζουμε πάντα καλή άμυνα και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε στο επόμενο ματς. 
 
Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες για να φτάσουμε στη νίκη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο στο Βίλνιους για την ατμόσφαιρα και ελπίζουμε για το καλύτερο στη συνέχεια. Ήρθαμε με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά φιλοδοξίες. Θέλουμε να εκπλήξουμε πολλούς αντιπάλους και για να το κάνουμε αυτό στο Κάουνας θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. 
 
Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στα λιθουανικά, όταν ήρθα στη Ζαλγκίρις. Επιθετικά χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Πάντως αισθάνομαι πως πάμε καλά στις κρίσιμες στιγμές, καθώς κερδίσαμε στο τέλος την Κροατία και τη Σλοβενία. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά». 
 
Για τον τρόπο που έχασε η Γαλλία από την Ισπανία: 
 
«Ήταν έκπληξη που δεν έπαιξαν δύο παίκτες. Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες, παρά μόνο για τη δική μου. Είναι απόφασή τους. Φάνηκε πως επέλεξαν εμάς για να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι».