Skip to main content

Ζουράρις: Νέα Μικρασιατική Καταστροφή τα σχολικά βιβλία (video)

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έβαλε κατά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κάνοντας λόγο για «μπουρδιστάν», «βλακόμετρο» και «κατιναριό».

'Αστραψε και βρόντηξε κατά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το επίπεδο της γλώσσας στα σχολικά βιβλία ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρις, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Ζουράρις έκανε λόγο για  «μπουρδιστάν», «βλακόμετρο» και «κατιναριό», σχολιάζοντας τα όσα γράφονται στο βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού, όπου γίνεται λόγος για «Ελεύθερους Πολιορκημένους και δωσ' του».

«Αυτό το βλακόμετρο και το κατιναριό χάριν στους Ελεύθερους Πολιορκημένους μπορεί να γράφει αυτά που γράφει», τόνισε ο βουλευτής, χαρακτηρίζοντας τα σχολικά βιβλία του 2006 την «τρίτη μικρασιατική καταστροφή», αφού έχει αφαιρεθεί ακόμη και ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα που αναφερόταν σε μουσουλμάνους κατακτητές.

«Ο ιδρυτικός του λόγος στην Πνύκα – μετά φράση «ύστερα ήρθαν οι μουσουλμάνοι» μετά από αυτό το έκοψαν επειδή έλεγε έκοβαν τις γλώσσες του λαού – δεν τους άρεσε γιατί ήταν νεωτερικόν και το αντικατέστησαν με αυτό το μπουρδολόγιο», είπε.

Σχολίασε ότι οι μαθητές μαθαίνουν την προστακτική βασιζόμενοι στις οδηγίες χρήσης μιας καφετιέρας και πως στα βιβλία υπάρχουν αντί για δημοτικά τραγούδια, συνταγές μαγειρικής.

Ο βουλευτής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Ε, άι σιχτίρ πλέον».