Skip to main content

Ζορπίδης: Τρίχες όσα είπαν Τσίπρας και Κατρούγκαλος για τα μέτρα

Αυστηρή κριτική από τον πρόεδρο του ΕΕΘ στη κυβέρνηση και τους βουλευτές που εχθές ψήφισαν το χειρότερο νομοθέτημα όλων των εποχών.

"Όσα μας είπαν ο κ. Τσίπρας και ο υπουργός Εργασίας από τη Βουλή, με βάση τα νούμερα είναι τρίχες", είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που εχθές ψηφίστηκε αλλά και στο νέο ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ο οποίος όπως το συνηθίζει, δεν έκρυψε λόγια, ασκώντας κριτική στα μέτρα που έφερε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό μάλλον δεν θα ενδιαφέρουν πλέον τους επαγγελματίες, αφού "είτε δε θα φτάνουμε να βγούμε στη σύνταξη, είτε δε θα υπάρχουν τα μαγαζιά μας" (σ.σ αν φτάνουν στο ηλικιακό όριο).

Κριτική και μάλιστα πολύ σκληρή άσκησε και στους βουλευτές που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο της "νέας φοροεπιδρομής" λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Το πολιτικό σύστημα της χώρας παράγει διαρκώς νέους Χρυσοχοΐδηδες. Δηλαδή κατασκευάζει συνεχώς βουλευτές που ψηφίζουν χωρίς να έχουν διαβάσει καν τις χιλιάδες των σελίδων των νέων νομοσχεδίων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Και πολύ περισσότερο κατασκευάζει βουλευτές που ψηφίζουν χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νομοθετήματα στη βιωσιμότητα χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και στη προοπτική επιβίωσης νοικοκυριών" και συμπλήρωσε:

"Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες, είναι το χειρότερο νομοθέτημα που είδε ποτέ ο τόπος μας. Είναι το σκληρότερο σύνολο χαρατσιών που ψηφίστηκε ποτέ από δημοκρατικά εκλεγμένη Βολή. Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί γιατί, για μία ακόμη φορά επιλέγει να φορτώνει τους φόρους και όχι να ελαφρύνει τις δαπάνες. Η τακτική αυτή θα μας αφανίσει".

Όπως δε τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, "οι επαγγελματίες κάνουμε υπομονή αλλά και η υπομονή έχει το όριό της", προτείνοντας τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση για επιδόματα ανεργίας, στον ΟΑΕΔ, θα ήταν πολύ καλύτερο να τα διέθετε για να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.