Skip to main content

Ζορπίδης: Προσβολή η μη κλήση του ΕΕΘ στη Βουλή για ΟΑΣΘ

Δυσαρέσκεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τη μη κλήση του στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον ΟΑΣΘ

Έντονη ενόχληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη να αποκλείσει από τον διάλογο στη Βουλή για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ, ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, «είναι άκρως προσβλητικό για την πόλη να καλούνται σε διαδικασία διαλόγου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο του σ/ν, όπως κρατικοί οργανισμοί και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αποκλείονται γνήσιοι εκπρόσωποι της κοινωνίας και φορείς που έχουν γνώση και εμπειρία του θέματος, που θα μπορούσαν με τη συμμετοχή τους να συμβάλουν με θετικές ιδέες.»

«Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε να καλέσει άσχετα πρόσωπα αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν ενδιαφέρεται για να καταλήξει σε ένα ορθό σχέδιο αλλά απλώς σε ένα αρεστό σχέδιο ως προς τις πολιτικές του επιδιώξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.