Skip to main content

Ζορπίδης: Ο Τσίπρας να υλοποιήσει αυτή τη φορά όσα θα πει στη ΔΕΘ(vid)

Στις 11:00 ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι υποβάλλουν τα αιτήματά τους ενόψει της 82ης ΔΕΘ.

Για μη υλοποίηση των περσινών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά την άφιξή του στο ΥΜΑΘ για τη συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό, είναι να υλοποιήσει αυτά που θα πει στην ΔΕΘ, γιατί πραγματικά πολλά από αυτά που είπε πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν», ανέφερε ο κ. Ζορπίδης, προσθέτοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πολλά προβλήματα.

«Δεν θα μιλήσω για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, που θα μιλήσουν όλοι. Εγώ θέλω να πω ότι πρέπει να δοθεί ένα κίνητρο για να μην φεύγουν οι επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες. Αυτό το οποίο είπε πέρυσι για τους ακατάσχετους επιχειρηματικούς λογαριασμούς να μπορέσει να μπει σε μια βάση. Όπως δηλαδή ένα φυσικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να κάνει μέχρι 1500 ευρώ ακατάσχετο λογαριασμό να μπορεί να κάνει και η επιχείρηση για να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το προσωπικό της», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κατέληξε:

«Θα ζητήσουμε και διάφορα άλλα τα οποία αφορούν την πόλη, τη Fraport, το λιμάνι όπου οι υπάλληλοι του τελωνείου είπαν ότι δεν θα δουλεύουν την νύχτα και διάφορα αλλά τα οποία πάνε από το κακό στο χειρότερο».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης ξεκίνησε στις 11:00 και βρίσκεται σε εξέλιξη (δείτε εδώ).