Skip to main content

Ζητούνται 198 εκατ. ευρώ για την ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής

Οι σύμβουλοι έκδοσης, που είναι η γαλλική Rothschild και η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκονται σε αναζήτηση ενός fund που θα βάλει «τα πολλά λεφτά».

Είναι μια από τις πέντε μεγάλες ελληνικές εμπορικές τράπεζες. Δεν είναι συστημική, δηλαδή δεν υπόκειται στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά αποκλειστικά στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και ενδεχομένως γι αυτόν τον λόγο δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Ωστόσο, ο ρόλος της είναι κομβικός, από πολλές απόψεις. Ο λόγος αφορά στην Τράπεζα Αττικής.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερου του Μαΐου θα ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, πάντα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, βεβαίως κι εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Ποιος είναι ο στόχος της διοίκησής της; Να συγκεντρωθούν περί τα 198 εκατ. ευρώ.

Οι σύμβουλοι έκδοσης, που είναι η γαλλική Rothschild και η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκονται σε αναζήτηση ενός fund που θα βάλει «τα πολλά λεφτά». Ενδεχομένως και περισσοτέρων του ενός, αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό. Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα τα καταφέρουν.

Για την ιστορία και όχι μόνο να αναφερθεί ότι το βιβλίο προσφορών, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανοίξει της Δευτέρα, 7 Μαΐου. Κι αμέσως μετά, η διαδικασία θα αρχίσει να μετρά αντίστροφά, από κάθε άποψη.