Skip to main content

Ζημιές ύψους 1,6 δισ. λέβα για CEZ Bulgaria

Ζημιές ύψους 1,6 δισ. λέβα (περίπου 800 εκατ. ευρώ) κατέγραψε η ενεργειακή εταιρία CEZ Bulgaria, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων από το δίκτυο διανομής ενέργειας, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε σχετική
Ζημιές ύψους 1,6 δισ. λέβα (περίπου 800 εκατ. ευρώ) κατέγραψε η ενεργειακή εταιρία CEZ Bulgaria, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων από το δίκτυο διανομής ενέργειας, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η εταιρία θα δαπανήσει τουλάχιστον 840.000 λέβα (περίπου 420.000 ευρώ) για την αντικατάσταση των κλεμμένων καλωδίων. Στην ίδια ανακοίνωση της CEZ υπογραμμίζεται ότι η κλοπή των καλωδίων γίνεται σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε σημεία που βρίσκονται στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Η εταιρία κάλεσε τους ιδιοκτήτες εταιριών μη σιδηρούχων μεταλλικών απορριμμάτων να εξετάζουν προσεκτικά τους πελάτες που έρχονται σε επαφή μαζί τους για την πώληση καλωδίων, μέρος των οποίων ενδέχεται - σύμφωνα με τη CEZ - να κλάπηκε από τις εγκαταστάσεις του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας.